16 Ocak 2011 Pazar

Meksika Salatası


Öncelikle yufkayı üçe bolup bir parçasını derin kızgın yağın içine atıyoruz.Yufkadan tabağımızı hazırlıyoruz.
Sonra kıvırcık ve göbek salataları ince doğrayıp elma sirkesi,zeytin yağı,şeker,tuz ve karabiberle yoğuruyoruz.Yufka tabağımıza yerleştiriyoruz.Doğramış olduğumuz avokado dilimlerini salatanın üstüne tabağımızın sağına yerleştiriyoruz.Sola,kücük küpler doğranmış ananasları yerlestiriyoruz.Tavuk yada hindi kuşbaşıları sarımsak,tuz ve yağda marine edip fırınımızda pişiriyoruz,daha sonra tavaya alıp yağda birazda kızartıyoruz.Tavukları tabağımızın ortasına,salatanın üstüne koyuyoruz.Ardından birkaç Jalepano biberini tavukların uzerıne serpiştirip,tavuk ve avokadonun arasına bir kaşık süzme yoğurt koyuyoruz.Közlediğimiz kırmızı biberide ufak kareler halinde doğrayıp tavuğun uzerıne serpiyoruz.
Tabak hazır herkes mutlu

1 yorum:

  1. mmmmmmmmmhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. muazzam...

    YanıtlaSil