26 Aralık 2010 Pazar

Rezene ve Elma Salatası / Slaw


Coleslaw'a alternatif yepyeni bir slaw.Hem orijinal hem lezzetli hemde ferahlatıcı.
Rezenenin yapraklarını kesin ardından kök bölgesini julienne/çok ince biçimde doğrayın.Ardından yeşil granny smith elmalarınızı soyun ve onları da çok ince biçimde doğrayın.1 tatlı kırmızı soğanı çok ince biçimde kıyın ve malzemeleri karıştırın.Üstüne bir limonun kabuğunu rendeleyin.1 çorba kaşığı toz şeker biraz tuz,biraz karabiber ve 1-2 çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin.Karıştırın.Dilerseniz elma ve rezene'nin yanına beyaz lahanada ekleyebilirsiniz.Eğer lahana kullanırsanız,lahana suyunu bir süre sonra bırakacağından dolayı servis ederken suyundan ayırıp salatayı başka bir kasede servis edin.
Malzemelerinizi bir çatal yardımıyla karıştırma kabına doğru bastırırsanız lezzetler birbirine daha kısa sürede nufuz edecektir.
Rezene'nin çok ilginç ve ferah bir aroması var.Salatada elma yada lahanaya oranı'nın daha az olmasını tavsiye ederim.Çünkü çok zaten çok kuvvetli bir tat.
Dilerseniz sosunuza mayonez veya yoğurtla eklemeler yapabilirsiniz fakat hem rzene hem elma oldukça nazik malzemeler dolayısıyla lezzet boğulabilir,salatanın güzel rengi de bozulabilir.
Oldukça light bir tarif.Günün her öğününde yenilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder