4 Nisan 2011 Pazartesi

Chiles Rellenos


Chiles Rellenos bir çeşit latin usulu kızarmış biber.Meksikalıların envai çeşit biberleriyle lezzeti bambaşka olada bizim biberlerde iş görmüyor değil.Yeterki biberler geniş olsun.Çünkü içi peynir ile doldurulacak.Uzun kırmızı biberlerin yapısında yeşil biberleri seçmeye dikkat edin,ben küçük şişman ama yassı,muhtemelen değişik cins bir dolmalık biber cinsi kullandım bu tarif için.
Yeşil biberlerinizi közleyin ve soyun.Soyarken çok dikkatli olun ve biberin yırtılmamasına özen gösterin.Ardından her bibere ince bir çizik atıp,biberi bozmadan içindeki çekirdekleri alın ve içerisini tuz ve karabiberle hafifçe ovun.Açtığınız küçük yarıktan içeri seçtiğiniz peynir dilimini (Bu dilim biberin iç yapısına uygun bir kesimde olmalı) yerleştirin ve biberi kapatın.Ülkemizde bulunan mozarella peynirleri oldukça tatsız olduğu için sadece eğer iyisini bulma ihtimaliniz varsa mozarella kullanın.Yada onun yerine tercih ettiğiniz bir yada birkaç "eriyen peynir" cinsini koyun.Örneğin cheddarı mozarellayla beraber kullanarak daha iyi bir lezzet elde edebilirsiniz.Kullandığınız peynir az tuzluysa tuz ve biber ekleyin biberleirnizi kapatmadan önce.
Ardından yumurtanın beyazını yoğun kıvama (whipped) gelene dek mikserle çırpın,elle çırpıldığında bu neredeyse katı kıvam elde edilemiyor.Üstüne yumurtalarınızın sarılarını ekleyin,tuz atın ve tekrar çırpın.Biberlerinizi bozmadan unla kaplayın.Ardından dikkatle yumurtanıza batırıp çıkarın.Kızdırdığınız yağda biberleriniz eşit olarak altın rengi alana dek kızartın.Yağdan aldıktan sonra biberlerin iki yanınında kuru kalmasına dikkat edin.
Chile Rellenoları domatesli salsayla servis edebilirsiniz.Bu sosun daha tatlı olması için konserve küp domates kullanmayı tercih ediyorum.Tavayı bitkisel yağla ısıtın ve küp kesilmiş beyaz soğanları şeffaflaşıncaya dek pişirin.Ardından küp domatesleri,konservenin kendi domates suyunu ve kabaca doğranmış bir kaç diş sarımsak ekleyin.Eğer acı sosunuz varsa veya küçük ve acı meksika biberlerinden (taze kırmızı chilie yada taze jalapeno biberi gibi)bulabilirseniz sosunuza istediğiniz acı miktarında ekleyin.Bol karabiber ve tercihen deniz tuzu çekin.Sosunuzu daha tatlı kılmak isterseniz göz kararı toz şeker koyun.Biraz toz kişniş ekin.Sosunuza arada su ekleyip sosu inceltmeyi unutmayın.Malzemeler ve lezzeti biraraya geldiğinde ateşten alın.Tabağa biberleri salsanız üstünde servis edin.Bu öğünün yanında koçanda tatlı mısır tavsiye ediyorum.Marketlerdeki sebze reyonlarında koçanda pişmiş tatlı mısırlar bulunabiliyor.Bu mısırları tavada bir kaç dakika erimiş bol tereyağ veya margarinde,tuz,karabiber ve sarımsakla ısıtıp chiles rellenos ve salsanızla beraber servis ederseniz nefis bir öğününüz olacak.

2 yorum:

  1. Müge Hanım merhaba,

    Koçanda tatlı mısır ürünümüzü beğenmeniz beni çok mutlu etti. Diğer ürünümüz olan soyulmuş haşlanmış kırmızı pancarı da denemenizi ve düşüncelerinizi paylaşmanızı dört gözle bekliyorum.

    Saygılarımla,

    Serdar Şahin

    serdar@agrotalya.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,koçanda tatlı mısırınız bayıldığım bir ürün.En yakın zamanda pancarınızıda deneyerek bir risotto yapacağım.
      Teşekkürler.

      Sil