15 Nisan 2011 Cuma

Kırmızı Körili Tavuk


Bu Tayvan yemeğinde az malzemeyle büyük lezzetler elde ediliyor.Red Curry Paste olarak bulabileceğiniz kırmızı köri pestilini bir kaç çorba kaşığı sıvı yağ ile (tercihen soya yağı) ısınmış tavaya atıyorsunuz ve bir süre karıştırıyorsunuz.Köri'nin piştiğini farkedeceksiniz.Kıvamı sıvı olmayacak.Ne kadar kırmızı köri kullanacağınıza gelince...200 gram tavuk için hafif acılı seviyorsanız çeyrek,acılı seviyorsanız yarım,kudurmak istiyorsanız tüm paketi kullanabilirsiniz.Kırmızı körinin acısı'nın nahoş bir acı olmadığını belirtmem gerek.Ardından konserve Coconut milk yani hindistan cevizi sütünüzün yarısını tavaya ekleyin.Bu oranları kullanacağınız et ve diğer malzemelerin oranıyla zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Hindistan cevizi sütüyle köri karışıp yumuşak bir kırmızı tonu ortaya çıkaracak.Hemen tavuklarınızı ekleyin.Bu salaş görünmlü bir yemek olduğundan dolayı eğer tavuk but ve gögüs filetolarınız varsa onları bıçakla değil elle parçalamanızı tavsiye ederim.Böylece ayrılması gerektiği noktalardan ayrılacaktır.Orta buyuklukte,kabaca hazırlayıp tavaya ekleyin,sosla karıştırın ve pişmeye bırakın.Tavuklarınız piştiğinde biraz daha hindistan cevizi sütü ve çeyrek bardak su ekleyin tavaya.Sonra kullanmak istediğiniz sebzeleri koyun.Ben sade bir öğün için doğranmış çeşitli biberler katmanızı tavsiye ederim ama dilerseniz havuç,beyaz soğan,mantar hatta patates de eklenebilir.Karıştırın.Ve yuksek ateşte pişmeye bırakın.Suyunuz sosa karışıp fokurdamalı.Dilediğiniz kadar tuz ekleyin.Sebzeleriniz pişip yumuşadığında yemeği ocaktan alın.Tercihen sade bir pilav,hatta haşlanmış pirinç üzerinde servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder