8 Nisan 2011 Cuma

Egg Drop Soup / Yumurtalı Çin Çorbası


Öncelikle tavuk suyunu hazırlayın,bulyon kullanmayın.Aslında bu gibi çorbalar için çok pratik bir ürün olan kıvamı mükemmel hazır tavuk suları (Chicken stock)kullanılıyor,fakat ülkemizde bulmak mümkün değil.O nedenle internetten bulacağınız tariflerin bu hazır stock'a göre olacağını aklınızda bulundurun,tuzundan suyuna dek etkileyecektir sonucu.Ben haşlanmış tavuk suyunu kullandığınızı varsayacağım.Suyu süzün.Büyük bir tencereyi ısıtın,varsa 1-2 yemek kaşığı susam yağı ,eğer yoksa zeytinyağı,koyun.Birer yemek kaşığı çok küçük doğranmış taze zencefil ve sarımsak ekleyin,yağda çevirin.Tavuk suyunuzdan bir bardak ayırıp gerisini tencereye dökün.Bu sırada ayırdığınız bir bardak tavuk suyunuza bir kaç çorba kaşığı mısır unu ekleyip,karıştırın.Tenceredeki tavuk suyu kaynadığında içine mısır unlu karışımı dökün.Bu karışım çorbanın kıvamını arttırıcaktır.Tuz, kara biber ekleyin ve iyice karıştırın.Kıvamını istediğiniz kadar sıcak su ve tavuk suyuyla dengeleyin.Dilediğiniz miktarda konserve mısır koyun.Bir kaç çorba kaşığı İstiridye sosu yani Oyster Sauce katın (Marketlerde ve şarküterilerde normal bir fiyata bulmak mümkün).Şimdi,1 buyuk tencere çorba için 3 yumurtayı (oranları dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz) omlet yapacakmışsınız gibi bir kapta iyice çırpın.Çorbaya ismini veren kısmı gerçekleştirme sırası geldi(Egg Drop).Çorbanız tekrar kaynamaya başladığında,bir elle çırpılmış yumurtanızı yavaşça ve aşama aşama çorbaya dökerken diğer elle çorbayı hafifçe çırpacaksınız.Yumurtanızı eklerken nasıl katılaştığını ve çorbanın ustunde omlet gibi beyaz bir tabaka oluşturduğunu da göreceksiniz.Tüm yumurtayı döktükten sonra karıştırmayı bırakın,yumurtalar çorbanın içinde küçük konfetiler gibi görünecek.Bir kaç dakika sonra ocaktan alın.Çorbayı üstünde doğranmış yeşil soğanla servis edebilirsiniz.
*Bu çorbanın acı versiyonunu,elinizdeki acı soslar (Örneğin,schezuan yahut tabasco) yada taze/pul biber kullanarak yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder